Har du provat att göra stora såpbubblor med glycerin?

Såpbubblor gillas av alla. Med glycerin kan du göra större bubblor än med det traditionella diskmedlet.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin är det glycerin som ger fylligheten.

köpa

Är det säkert för alla att använda glycerol?

Glycerol är luktlöst. Vi människor innehåller också en viss mängd glycerol.

Apotekaren CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin genom kemiska processer.

Glycerinet kan också bildas vid alkoholjäsning.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Om man vill bjuda på lite skoj så är det ju bra att ha hemma.

Så gör du stora bubblor med glycerol

Du får till större bubblor med glycerol. glycerin pris Tillsätt bra vatten, socker och diskmedel. Bland i en skål och börja.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det kan man använda, enkelt. Sedan är det bara att köra.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Man kan rentav göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Om du har en glycerinrik två kan du testa det i duschen.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

De som undrar detbör kolla i hemmet kring alla produkter som innehåller ämnet. I flaskor är det ingen fara. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om de blandas bildas det farliga nitroglycerinet. Det blir en fin explosion av det om man tappar det i backen. Det bör man ju inte testa.