Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Fortfarande är det många som tror att desinfektionssprit är det bästa som man kan köpa. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Oftast finns det mycket bättre alternativ till handsprit apoteket. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

ytdesinfektion

Om du använder handsprit ofta så kan du få problem med huden. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Folk köper det trots att de vet att det inte genererar rätt skydd. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Genom att köpa en alkoholfri bakteriedödande desinfektion vet du att den är skonsam mot dig. En katjonisk handdesinfektion ger ett bra skydd.

Kom ihåg att tvätta händerna

Om du inte bor tillsammans med någon så kan det hända att du har ett bättre skydd mot smitta. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Om du har barn är det en annan sak. Det är vanligt att barn som går i skolan blir smittade av varandra. Man måste vara försiktig. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Dessa är utan smitta som kommer utifrån. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

När sprayen har torkat kan den ätas, därför kan den användas på livsmedel. På så vis dödar du virus. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Det du köper med hem kan ha viruset på sig. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Ha tvål på andra ställen också. Det är också bra att ha handtvål i köket. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.