Värna miljön och gör ditt eget snus tillsammans med glycerin

Visste du att glycerin är en viktig ingrediens i snus? För det innefattar icke bara smak och doft. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. När du blandar i glycerinet i din tobaksblandning ger du det en del sötma men också en konserverande effekt.

Vad är differensen på glycerin och glycerol?

Du har kanske noterat att både glycerin och glycerol används? Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Exakt samma produkt, men med olika namn. Glycerol hette tidigare Glycerin.

köpa

Glycerol är en söt ganska tung trögflytande vätska med mycket hög kokpunkt. Glycerol är den tillsats som ger fyllighet I vin.

Glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol går att blanda upp med vatten och alkohol men blandar sig inte med olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Den kan ofta se´s som en del av oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Det finns ju till exempel glycerol som man använder för att ta hand om gummi och som inte är till för förtäring.

Dock när du har rätt typ av glycerin är det inte fara.

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. Som vi sett tidigare ger glycerin i snuset en bra fuktbalans och längre hållbarhet.
En anpassad mängd glycerinpreparat och att det är för internt bruk är viktigt när man blandar eget snus. Med ett bra recept så kan man få till en god balans. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Visst kan du experimentera på egen hand om snustillverkning, men ett välbeprövat och bra recept är en mycket bra hjälp på vägen.

Man kan glycerol köpa på nätet till fördelaktiga belopp

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. glycerin billigt Nu när du läst nästan hela artikeln så vet du att glycerol inte bara är för snustillverkning. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Snus och Slime vilken kombination!