Känner du skillnaden mellan Pommac och tuttifrutti drickor?

Det är kul med blindtest. Det här är en aktivitet som du kan ordna med när det blir fest eller en vanlig vardag då något kul måste göras. Om du har en läskmaskin är det enkelt att göra egen Pommac. Eller Pommac Champis, eller tutti frutti, för frågan är om du överhuvudtaget kan känna skillnaden.

champis

Kanske vet du inte hur det egentligen ska smaka? Det kanske inte har någon betydelse? Om det går att dricka så är det väl lugnt?

Pommac är som en smak av Sverige

Pommac brukar vara lättast att peka ut. Det här är en smak, och en doft, som är lätt att känna igen. Du behöver inte köpa Pommac i vanliga butiker.

Det går lika bra med läskkocentrat. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Aromhuset är som vanligt tillverkare.

Pommac och Champis är bara några av alla de smaker som finns att välja bland. Du bestämmer. När du använder dig av koncentrat så kan du vara innovativ och blanda som du vill. Häll i mindre koncentrat för svagare smak och tvärtom. Du kan också öka och minska kolsyran.

När det kommer till koncentrat är Aromhuset bäst. Det är ett företag som varit aktivt sedan 80-talet. Andra större företag som AGA kan inte konkurrera på lika villkor då butikerna pressar priserna.

Vikingsoda valde en annan väg. De ville ge Aromhuset en match. När de etablerat sin försäljning skar de ned på produkterna.

Aromhusets läskkoncentrat skalar ned på sockret när de utvecklar produkter. För bästa smak bland enligt delarna 1 + 7. Då behövs bara några deciliter koncentrat.

Fullpackad med smak

Det bubbelvatten du kan göra hemma är mycket godare än det i butiken. Du skär ner på sockret samtidigt som du maximerar smaken. Kanske är det rent av nyttigare än vanlig läsk? Detta oavsett om det blir Julmust eller Champis.

Men som om det inte räckte med det har Aromhuset maximerat smakerna i sina vanliga varianter. De innehåller bara 20 % socker mot den vanliga läsken som säljs i butik. Därefter har man tillsatt vattenlösliga kost-fibrer för att motverka det socker som finns kvar.

Förhållandet mellan frukt och juice fungerar på ungefär på samma sätt. Frukt innehåller också kostfibrer.

En läskmaskin ger dig många val. Det betyder att du kan göra egen Pommac. Det kan vara roligt att prova.

Sverige kan läsk. Historiskt har Sverige haft bryggerier med väldigt många smaker. Än idag är vi med i toppen. Men många aktörer är ju uppköpta idag.

Sockerdricka skapas av päron och citron. Det var Saturnus som var först ut med receptet. Den används idag i Aromhusets läskkoncentrat, även i sockerfri Sockerdricka.

Pommac och Champis är konkurrenter. Det kan sägas vara en typ av fruktchampagne. Champagne är faktiskt också ett vindistrikt. Champis heter Fruktis som koncentrat.

Fruktsoda när den är som bäst är smaksatt med lime och citron och luktar och smakar så. Det är möjligt att Pripps hade den mest uppskattade smaken. 7UP är inte alls samma sak.

Julmust är en annan svensk dryck. Coca cola har gjort cola världskänt. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Grape Tonic är typiskt svensk, god som både läsk och drinkmixer. Apotekarnes är varumärket som levt kvar från tiden då läsk såldes på apotek, märket har sedan levt kvar hos bryggerierna. Vi kan tacka Pripps för mycket.

Så kan du testa läsk hemma

Bjuda in lite folk som vill ha kul. Sätt på dem blindkavle. Servera sedan det som ska testas. Nämn namnet på dessa.

Det blir roligast om det rör sig om snarlika smaker som tutti frutti och Champis. Låt alla smaka. När alla har smakat så får de leverera sin dom.

Berätta facit när alla svarat. Pommac kommer vara en av de läskfabrikat som flest svarar rätt på. Gör det hela till en tävling och låt flera vara med. champis koncentrat Du kan ha en flaska läsk som förstapris.

Du kan bjuda på Pommac och Champis direkt också. Det kommer att bli både kul och gott.