Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Många drabbades av panik när smittan kom till Europa. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Desinfektionssprit har lurat många. Det gäller särskilt mot corona.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Alla vet inte att desinfektionssprit inte är det bästa alternativet mot bakterier.

pandemi

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Många upplever handsprit som obehaglig efter en tid.

Helt enkelt är det så att man köper ett skydd som man vet inte fungerar. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Kom ihåg att tvätta händerna

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Svårare blir det om du har barn hemma. Om de går i skolan trots att det råder pandemi i Europa finns risken för att de kommer hem med virus. Tänk efter före. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Byt dina kläder mer frekvent, det gäller även barnen. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Då kan du vara säker på att smittan stannar ute. Om du vet att kläderna har exponerats så kan du spraya bakteriedödande spray på dem.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Inget virus i världen står emot den sprayen. IONplus och Holistic är bäst.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Ta ut kassarna på balkongen först.

Den antibakteriella sprayen kan användas av alla. Se till att du inte får slut på handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Ha det i köket också. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.