Håll dina händer bakteriefria med antibakteriell spray

En antibakteriell tvål kan göra underverk. När många är oroliga för att det är slut på handsprit på apoteket kan vi konstatera att den ändå inte hjälper mot coronavirus. Tvål är oftast bättre än handsprit. Inget hem är komplett utan en antibakteriell spray.

En bakteriedödande spray kan du använda för händer och för allt annat. Men det är inget substitut för handtvätt. Det är klart att du ska ha en bra antiseptisk tvål på handfatet.

Det går inte att helt bakteriesäkra ett hem. Det är känt att coronavirus kan överleva på plast. Om du har en smart antibakteriell spray hemma har du ett mycket bättre skydd mot smitta.

Få ett bra skydd med bakteriedödande spray

Med en mångsidig bakteriedödande spray har du ett grundläggande skydd. Alla virus dör ut. Glöm inte att spraya dörrhandtagen.

En coronasmittad person kan ha tagit i samma dörrhandtag som du. Då måste du börja om igen. Du kanske även kommer åt olika kroppsöppningar.

Nu ångrar du dig kanske att du inte använde ytdesinfektion. I offentliga miljöer är det förstås handskar som gäller. Om vi har en pandemi så är det extra viktigt att använda handskar.

Handtagen kan vara riktiga smittspridare

Kanske har du använt spray med handsprit förut. Idag vet man att handspriten inte skyddar mot allt. Prova antibakteriell ytdesinfektion.

Det allra bästa är att använda en bakteriedödande antibakteriell spray som är lätt att spraya med. Gnid inte in sprayen på händerna. Den fungerar på ytor som du måste ta i.

handtvätt

Gå aldrig ut utan bakteriedödande spray. Applicera produkten på handtaget före du öppnar dörren.

Bruka sparsamt

De flesta är oroliga för influensa just nu. Det är viktigt att använda produkterna på ett sparsamt sätt. Se till att få in bra rutiner för antibakteriell handtvål och bakteriedödande spray.
Oftast kan Smittstopp leverera även när andra varumärken har slut på produkter. Finns på nätet.