grape tonic är ett populärt “groggvirke”

Du glömde att inhandla alla ingredienserna till festen och gästerna står redan här. Nu kanske du tänker att det får bli ren vodka, men så behöver det inte bli. Om du har en Sodastream läskmaskin och läskkoncentrat så kan du göra bästa drinkarna någonsin.

Självklart kan du blanda grape tonic med Sodastream

Men din Sodastream är verkningslös om du inte har alla ingredienser på plats. Det måste lösas tidigt. Vänta inte tills sista dagen.

köpa

Använd smakessenserna för att få liv i dina drinkar. Med koncentrat kan du verkligen styra drinkarna i rätt riktning. Allt som behövs är maskinen.

Plocka fram dina koncentrat och gör läskmaskinen redo. Fråga gästerna vad de vill ha att dricka när de dyker upp. Om någon vill ha grape tonic är det bara att servera det. Du kan lyckas utan att ha kylen full.

För sockerfritt finns Aromhuset Indian Tonic, särskild god att blanda med gin. Den har en stark smak men om man blandar förnuftigt så smakar det bra.

Barnen måste ha andra alternativ

Du kan göra alkoholfria drinkar med grape tonic också. Dessa kan komma väl till pass både för barn och för gäster som inte vill dricka alkohol av olika skäl.

Med en läskmaskin kan du göra julmust också. Om du har en massa olika läskkoncentrat hemma så är det bara att fråga vad som önskas. Om du använder en Sodastream och essenser får du läsk som innehåller mindre socker.

allt-fraktfritt.se säljer många av Aromhusets produkter. Med Aromhuset får du bara äkta vara.

Det är bra att ha en extra kolsyreflaska hemma. När du behöver lite kolsyra, då är den redan slut. AGA kan inte riktigt konkurrera med de etablerade märkena på läskmarknaden. ÖB och Rusta säljer dem.

Storkök har behov av större volymer, därför brukar köken dra särskilda kopplingsslangar mellan läskmaskinen och seriekoppla den. Då behöver man inte byta kolsyra så ofta.

Tänk nytt

Om du är modig så använder du dig av mineralvatten och smakessenser på ett kreativt sätt. Du kan kombinera hejvilt. Du lär dig vad som passar. Det finns förstås också tips online från andra som använder läskmaskinen för att göra groggvirke.

Vissa smaker passar bättre ihop med viss sprit. Om du har en läskmaskin kan du även experimentera med vin. En del tycker att det är trevligt med lite mousserande effekt så det är inte helt dumt att blanda vinet med lite bubbelvatten.

Om du gör bål har du stor nytta av en läskmaskin. Du kan skapa nya smaker. Färgen fixar du till direkt. gin och grape tonic Du kan lätt fylla på bålet igen. Starta bara läskmaskinen igen.

Du blir inte beroende av din lokala butik. När det klockan slår kvart-i-fest är det bara att ta fram smakerna och maskinen och köra igång. Du kan bjuda in till fest när som helst. Det kommer att bli en dundersuccé.