Det kan räcka med aromolja till att ge ditt hem en mycket behaglig vällukt

Utifall du önskar pröva något nytt som skulle kunna få ert hem att upplevas som mycket mysigt, och väldoftande så ska du lära dig mer om oljor med lukt. Man kan använda aromolja på många olika sätt. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Aromoljor används inte bara till massage eller att ge goda dofter, de används också för att smaksätta drycker som exempelvis kaffe.

Hur hittar du aromolja och eteriska oljor som du föredrar?

Då gäller det i första hand att hitta de oljor vars dofter passar dig. En del tycker att mandarinolja och limeolja är så fräscha medan vissa finner att dessa är alldeles för fruktiga. Många är dock överens om att oljor som pepparmintolja och eukalyptusolja ger en känsla av friskhet och kanske också lite kyla vilket man kan vara intresserad av en mycket varm sommardag.

göra

Experimentera med olika oljor och deras helt olika dofter och var en dofternas upptäcktsresande. Om du använder dig av doftkrus med ljus som värmer vattnet kan du prova en mängd olika oljor eftersom det bara behövs ett par droppar olja till varje försök. En välkänd webshop är allt-fraktfritt med massor av olika oljor som du kan prova dig fram.

Anpassa dofterna till gällande väderlek. På vintern passar det bäst med doftkrus med ljus i så du får både ljus och en varm miljö. eteriska oljor Men på sommaren så kan man vilja använda andra lösningar som till exempel en vanlig vattenspray som innehåller en eterisk olja och som man puffar med.

Gör din egen munspray med en liten sprayflaska, vatten och 4-5 droppar pepparmintolja. Glöm aldrig att skaka ordentligt. Om du vill prova att göra halstabletter eller godis, fräsch andedräkt eller polkagrissmak så är det bara att blanda olika oljor.

Förmodligen – om du har små barn hemma – så älskar de att utforska olika dofter. Inte bara väldoftande, aromolja bakom öronen och längst halsens hårlinje sägs hålla lössen borta. Löss, eller blodsugare håller du bort enkelt eftersom de inte gillar samma dofter som oss – vilket är tur.

Testa dessutom nya smaker på kaffet och på kolsyrat vatten

Du kan också smaksätta kaffe och hemmagjort kolsyrat vatten (1 droppe till 1/2-1 liter) med aromoljor. Trött på blaskigt kaffe, med samma smak år efter år? Ge det en kick med en droppe aromolja.

Nöj dig inte med det “gamla vanliga kaffet”, ett par droppar aromolja och du kan ha en ny smak varje dag. Euakylptus- eller annan väldoftande eller välsmakande aromolja ger ditt “gamla” kaffe ett jättelyft. Några av de aromoljor du borde prova är stjärnanis- pepparmint och eukaluptus. En droppe till en kopp kaffe och man kan också ha flera sorter samtidigt och få smak av olika godis och halstabletter. Det kostar nästan ingenting, det går jättemånga droppar i en flaska.

Känner du dig mulen och kulen? Pigga upp dig själv med en god kopp kaffe med polkagris eller eukalyptyssmak. Pepparmintoljan i kaffe eller kolsyrat vatten ger också en välmående mage och frisk andredräkt.

Var inte alldeles för försiktig, ta ut svängarna och prova dig fram. Om du anser att en ny blandning blev misslyckad – det gör ingenting. Det kostar inte mycket med aromolja så det är klart att du har råd att testa. Har man familj så behöver man ju lite olika smaker så att alla får något som de gillar och det ska man tänka på då man beställer oljorna.