Du vet väl att du kan skydda dig mot coronavirus på din arbetsplats

Kanske oroar du dig för coronavirus på jobbet? Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Var medveten om riskerna.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

antibakteriell

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Alkospriten tog slut överallt. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Tvål och vatten räcker långt för att bekämpa coronavirus. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Handspriten kan skada dig. Efter en spritning är det inte mycket kvar som skyddar huden mot angrepp. Virusen överlever spriten.

Det torkar även ut händerna. Porerna förlorar fettet. Att hålla på att göra så under längre tid kan ge uttorkade händer som kanske bildar sår och hudproblem för lång tid framåt. Alkogel innehåller dessutom olika kemikalier.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Skippa handspriten helt enkelt. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Köp en bakteriedödande tvål till jobbet

Arbeta in rutiner för handtvätt. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Det är på liv och död just nu.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. handrengöring Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Alla kommer att uppskatta din insats. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. Då är du skyddad. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.