Använd en ejektorflaska för att snabbare bli av med mossan

Det är för det mesta bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på. Man vill ju inte gärna ha den i sin trädgård och med en ejektorflaska så har är lösningen nära.

Om man köper Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man ett bra ogräsmedel. Medlet dödar mossan och ger gräset chans att leva. Med lite tålamod vinner du över mossan.

handspridare

Så använder du en ejektorflaska för att få bort mossan på gräset

Den sprider helt enkelt ut medlet. Man kopplar den vanliga slangen till dunken som har ett handtag med vilket man kan kontrollera vattenspridningen. Det här är effektivare än en spridarramp eftersom man med ejektorflaskan hela tiden får nytt vatten från slangen.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. Det är bara att sätta igång.

Man kan antingen kör med GTI eller Takrent.

Det går också bra att använda GTI och Takrent Turbo till olika typer av tak. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Men man får jobba lite annorlunda.

För det första så bör man skrapa bort den mossa som man ser på taket med en skrapa. Med vattnet kan man sedan spola bort lösa delar. Det mesta kommer då att samlas i hängrännan.

Med Tak GTI tar man bort den mossa som är kvar. Man låter det verka ett tag på taket.

Det finns en plan B också. Ha på mycket av medlet Bensaltensid eller Takrent Turbo. gödningsspridare gräsmatta Om några månader har mossan regnat bort.

Spara alltid den tomma ejektorflaskan eller ejektordunken. Flaskan kan återvinnas. Man kan göra egna blandningar sedan genom att blanda i järnsulfat. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till taket kan man fylla på med Bensaltensid.

Ejektorflaskor finns billigt på webben.

På allt-fraktfritt.Hos dem kan du köpa Fulstopp. Allt-fraktfritt.De har också egna mossmedel under andra namn.

Att beställa direkt från tillverkaren blir billigare. De brukar vara starkare blandningar också. En ejektordunk som får fel vattentryck ger inte rätt blandning. All-fraktfritt.se får fler nöjda kunder med starkare blandningar.

Be om proffshjälp

Tanken med ejektorflaskor och dunkar med färdigt mossmedel är att man ska kunna utföra arbetet själv. Om man ska behandla tak så tar det ju lite längre tid. Man handskas med giftiga ämnen.

Man bestämmer ju själv om man behöver hjälp. Ännu dyrare blir det med proffs.

Allt avgörs av hur stor budget man har. Man måste ju ändå ta bort mossan.