Ta hand om dig med bikarbonat hemma

Man vill inte vara utan vissa saker. Det gäller ju att ha det ordnat med det allra nödvändigaste. Det är ju bra om man kan ha lite bikarbonat hemma.

bikarbonat

Natriumvätekarbonat är bara ett annat namn för mineralsaltet bikarbonat Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du handlar på allt-fraktfritt.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Om man lägger det i vatten så löses det upp långsamt. Nu ska vi fördjupa oss i vad man kan använda bikarbonatet till.

Ta hand om dig med bikarbonat

bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Magsyran som transporteras upp har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat Det måste den ha. Huskurerna är många.

Allt som behövs är en nypa bikarbonatet och lite vatten. Gör detta innan du äter. Användningsområdena för natriumvätekarbonat är många.

För att man ska må bra så måste det ju vara rent

Lite smuts gör inget men det får inte bli för mycket. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Det ger ett bra resultat. Att köpa storpack spar man på i längden.

Är bikarbonat och bakpulver samma sak egentligen?

Man kan säga att det är samma. Bakpulvret innehåller natriumbikarbonat, stärkelse och syra Det är oftast svagare än det rena.

Om du bakar med bikarbonatet så kan du använda mindre av det. Du kan halvera bikarbonatet utan problem.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Lite juice blir utmärkt. Eller så kan du köra säkert och använda bakpulver.