Nu kan du brygga öl hemma

Det är faktiskt inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan ordna med rätt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man lätt online som till exempel bryggsocker.

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Man måste veta vad man gör. Det spelar ingen roll vad man ska brygga. Om man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning inte fungerar så som man har tänkt sig.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Använd malt

Bryggsockret är bara en vanlig dextros. Men det är ingen ide att köpa dextros direkt. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Om man använder socker så får man till en alkoholhalt. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Sist av allt häller man i bryggsockret.

De finns ju de som föredrar malt också. hembryggning Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som kanske inte är helt lyckad.

Sockret kan göra ölet tunt också. För att hitta rätt formel så kan det vara klokt att börja med ett mindre kok så att man inte behöver kasta så mycket om det nu inte skulle bli god öl.

glukos

Köp dextros online

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På nätet finns allt som du behöver. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

På webben kan du läsa på i olika ölforum.