Med magnesiumstearat lossnar tabletterna lätt

Tabletterna blir klara direkt. Ibland glömmer man bort att det ska finnas släppmedel i tabletter. Om det saknas kommer tabletterna att fastna.

Du kan använda dig av magnesiumstearat som är ett beprövat preparat. Då kan de tryckas ut lättare. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Hur används magnesiumstearat inom medicinindustrin?

Det är helt enkelt så att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Man skulle kunna säga att det är en ätbar tvål.

Magnesiumstearat ger den blanka ytan. Det är normalt att dosera 0,5 till 1%. Du kan köra det i max 5 minuter. Vid för lång inblandningstid blir tabletten skör, den släpper inuti också.

Magnesium stearat är olösligt i vatten. Det levereras som ett pulver. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Snabb produktion är ett måste

Idag är snabbheten viktig. Stansarna kan köra nonstop idag. Fleroperationsmaskiner kan också se till att tabletten som just har stansats kan föras vidare till räkning och packning.

Inga mänskliga händer behöver lägga sig i produktionsprocessen och det minimerar också risken för att det kan komma med bakterier i tabletterna. Det är klart att det kan uppstå fel och då får man stoppa pressningen för att se vad som händer inuti industrimaskinen.

Tabletterna kommer ut flera tusen i timmen. De maskinerna har ofta en stans. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då väller det ut färdiga tabletter.

En duktig operatör känner tillverkningen och kan snabbt byta ut de delar som behövs. filmdragerad tablett
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Det är verkligen viktigt att stansen kan jobba på utan avbrott. Om en stans blir klibbig måste produktionen stoppas. Tablettstansen skadas kanske till och med av detta.

tablett

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Hos allt-fraktfritt.se kan du köpa både släppmedel och klibbmedel.

En väl planerad produktion är a och o

Att göra tabletter kräver en god planeringsförmåga. Det gäller släppmedel i tabletter såväl som andra moment.

Med bra planering spar man tid och pengar. Det lönar sig att ligga före. Då får du till ett riktigt bra resultat.

Men självklart måste du prioritera alla moment i tillverkningen lika noga.