Hur vet jag om jag har smittats av coronavirus?

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. De flesta vet vad coronavirus är idag. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Vi kan även få smittan från djur. Det är enklare än du tror. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

handtvål

Då har allt dragit igång. Nu är du en smittbärare. Corona är inte samma sak som influensa.

Influensa är en välkänd virussjukdom. coronavirus kan smitta mycket längre. Du kan smittas även om du är noga med handtvätt och har en riktigt bra antibakteriell tvål samt bakteriedödande spray.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Många får en torr hosta. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Beroende på hur allvarliga symtomen är kan du antingen stanna hemma eller söka hjälp på sjukhus.

Vissa tror att de har drabbats av influensa istället. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Vissa drabbas av svår trötthet. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Rätt diagnos i rätt tid kan rädda liv.

Vi tycks reagera olika på cononavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Många i USA har tappat luktsinnet till följd av viruset. Så verkar det inte vara i Sverige.

Även inom samma familj kan reaktionerna bli olika. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Har du viruset och ska testa dig?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Om du får cononavirus konstaterat kan det ju vara en hjälp för dig. Slipp oro dig och du hjälper till att stoppa sjukdomen från att spridas ytterligare.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Vatten och vila är det som rekommenderas. C-vitamin är bra hjälp för vårt immunförsvar. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Många i USA väljer att äta kolloidalt silver. ytdesinfektion plus I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. Medlet dödar alla virus. Prova gärna fabrikat som IONplus och Holistic.