Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Verkar handdesinfektion mot det nya viruset?

Flera undrar det. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Det är allvar nu. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

handdesinfektionsmedel

En antibakteriell tvål kan vara ett bra alternativ mot handdesinfektion handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Spriten tar inte alla bakterier. Handsprit biter inte på förkylningsvirus.

desinfektionsmedel

Virussorter av den typen klarar sig ändå. En coronasmitta på det är inte så kul. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

Tvål biter bättre än handsprit mot virus. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

En nyckel till god desinfektion med handtvätt med handtvål är att förstå hur den ska användas på rätt sätt. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Det här är något du bör ta för vana att göra. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. sterilisering Men så går du och tar i handtag där andra som bär på smitta har lämnat den efter sig. Då är du tillbaka på ruta ett igen och det är ju inte bra.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

Sprayen kan även användas på möbler. Det kan minska smittan. Det nya coronaviruset kan leva i upp till tre dagar. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Tips på hur du sköter din handdesinfektion

Du bör jobba med god handtvätt och använda en riktigt bra bakteriedödande tvål. Du behöver inte handsprit virus kan dö av som handdesinfektionsmedel när du vet hur du använder tvål och bakteriedödande spray på rätt sätt. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.