Fungerar bikarbonat och bakpulver på samma sätt?

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man snabbt testa, men då man bara har en liten bakpulverburk hemma så kan man ju undra om det går att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Om man ska städa mer så behöver man ju mer av varan. Men det är inte allt.

Bakpulver för hemmet

bikarbonat

Om man ska baka så behöver man ju bakpulver. Oavsett vad man ska baka så behöver man ju lite bakpulver.

Bakpulver har tre ingredienser natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Med rätt omständigheter så räcker det med bikarbonatet till jäsning.

Vilka skillnader finns på bakpulver och bikarbonat? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

Använd det till städning

Bakpulver är en utblandad form av natriumbikarbonatet. bakpulver Att städa med den rena formen ger bäst resultat.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Men bäst resultat får man med den rena formen.

Originalet passar helt klart bäst till bakning.

Bikarbonat passar de flesta behov

Man ska inte förväxla natriumkarbonat och bikarbonat. De båda finns på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Att ha bikarbonat hemma är ju ändå bäst. Bara du har saltet så är det ingen fara. Du kan baka med mindre mängder och ta bort fläckar. Det är inte lika självklart omvänt.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Det är inte ovanligt att bleka tänderna med det.

Om du är riktigt petig så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. Det mesta är möjligt!