Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Men du kan göra mycket redan nu.

Om du äter ett par gram C-vitamin varje dag så boostar du ditt immunförsvar. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Du ska inte använda handsprit. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Det finns virus som överlever handspriten. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Längre tids användning av handsprit kan torka ut händerna och skapa sår. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Du kan köpa produkterna hos prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp Information Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Brukar du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Försök att inte handla varje dag!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.