Stevia sötmedel ger samtliga chans att njuta av godis

Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så mycket folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan införskaffa Stevia sötmedel på denna länk.

cola

Stevia sötmedel är bra för alla målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett mycket bra val för den som inte vill kapitulera godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att ämna hålla sig ifrån socker är standard och kommer ur fler än en anledning.

Diabetes är en åkomma som i själva verket innehåller många olika varianter, men framförallt av två olika typer som lätt egentligen heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej handlingskraft med god distribution och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig samt börjar dofta aceton. Man går också kvickt ner i kilon. Art 1 diabetes är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Art 2 diabetes är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta förtära godis och idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå minska i kilon, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Alla känner till ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt verkningsfull, men det innefattar att man får i sig tillräckligt med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri kost.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär förfarande för att gå minska i vikt och har för flera blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man håller på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst inta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel inta fritt av proteiner och fett för att stilla hunger samt tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, samt äggviteämne som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att förtära bacon till frukost när man vill gå ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.